toppbilder_2023.jpg

Varberg nästa

IMG_7341.JPG


Regnet öser ner utanför bilrutan och nu är jag på G till Varberg för den näst sista deltävlingen i Mitshubishi MTB Challenge eller som vi oftare säger Långlopps cupen.

Tio härliga mil ligger framför mig och jag kan redan känna den där sköna känslan av att gå i mål. Jag försöker ta allt med ro. Säsongen har ju inte alls blivit som jag tänkt mig men de här sista loppen förra året hade jag problem med knäns som gjorde så ont att man faktiskt kunde ha gråtit en skvätt. Så nu tänker jag att känslan bara kan vara bättre hela vägen runt.

Jag ser fram emot att få träffa Petra, hon är ju van att cykla i dessa trakter då hon är från Varberg så min plan är att försöka hänga på henne så länge det går med förhoppningen om att hon har koll på hur man lägger upp loppet för att orka hela vägen in i mål.

Naturligtvis hoppas jag på finare väder i Varberg än det som just nu råder utan för bilrutan. Jag har några timmar kvar i bilen innan det riktiga pirret i magen sätter in och innan den förlösande känslan kommer när startskottet går vid Varbergsfestning kl. 11.00.

Jag är taggad och på, jag ser verkligen fram emot att få cykla runt i de vackra bokskogarna och bland klipporna vid havet. I år ska jag cykla förbi fästningen och rulla in som en lycklig människa i mål.  

Banprofilen var ju väldigt backig och jag kan inte minnas en enda jobbig backe, bara allt det vackra och att jag hade ont förstås. Jag fick prommenera en hel del på sista tredjedelen av loppet förra året, det räknar jag med att slippa i år och därför hoppas jag på en bättre tid än förra året.

Jag hoppas också få se lite efteranmäningar i min klass så att vi blir ett större gäng som är med och  tampas om poängen. Alla ni Varbergare som inte arbetar i dag på loppet, kom och var med!

Vi ses i spåren
Catina