toppbilder_2023.jpg

Tankar och förberedelser inför Billingeracet

Erik_bloggbild2019.jpg

Hoj!

Nu återstår endast ett par dagar kvar innan tävlingarna drar igång på riktigt. Billingeracet står på agendan och jag är förväntasfull men ack så osäker. Osäker på min form, hur konkurrenterna tränat under vintern. Trots att jag fått några värdemätare nu i vår på att formen ligger på en högre nivå än vid samma tidpunkt i fjol, både Första Chansen XCO i Ramnäs för en månad sedan och Lidingöloppet i lördags gav mig bra indikationer på att vintern varit bra. Men Billingeracet är annorlunda än både XCO och Lidingöloppet. Längre tävlingstid, längre bana, svårare bana...  Men jag är hur som helst glad över att dra igång på allvar!

Banan är riktigt hård och utslagsgivande, men samtidigt väldigt rolig och fin. 75 kilometer i blandad terräng med några rejäla backar och en avslutning som får heta duga, när man ska ta sig uppför Strupen.

Här kan ni läsa min racerapport från fjolåret: http://erikakessonsmtb.blogspot.com/2018/05/racerapport-billingeracet.html

Förberedelserna inför loppet satte igång lite halvt igår onsdag, då jag körde ett så kallat tömningspass inför loppet på lördag. Bestämde mig för att cykla igenom Långa Lugnet banan, skulle bli ca 70km runt + dit och hem. Som de senaste dagarna har regn/hagelskurarna kommit med jämna mellanrum, och så även igår. Klarade mig 7 kilometer innan det började hagla och temperaturen minskade med flera grader så det var ner runt 0-sträcket. Iskall efter första loopen men sedan sprack det upp jag solen tittade fram, så jag fortsatte runt loop 2 och 3. Fick ihop 71km och strax över 1000 höjdmeter på 3:30h så det fick bli ett lagom tömningspass.

Idag är en lugnare dag på schemat, och imorgon ska jag köra ett väckningspass. Får se om det blir här i Falun innan avfärd ner till Skövde eller om man hinner med det imorgon kväll där nere.

Vi ses på lördag!


Instagram: erik_akessson

Facebook: Erik Åkesson

Strava: Erik Åkesson CRT