toppbilder_2023.jpg

Ränneslättsturen och Mörksuggejakten

Blogg_Jonny.jpg

Förra helgen va det ju som ni vet dags för Ränneslättsturen. Det va en precis lika vacker och fantastisk bana som jag hade hoppats på! På något vi kändes det som att jag va hemma på banan. Det påminde med andra ord väldigt mycket om skogarna i Dagsås/Åkulla utanför Varberg.


Precis innan loppet va jag kanske inte supertaggad på att cykla nästan 8mil i skogen. Allt resande i jobbet och flytthjälp hade tagit ut sin rätt. Upptill detta så va det en väldigt tidig morgon för mig när jag körde till Eksjö från Varberg. Alla andra i fållorna stod och studsade av förväntan mm medans jag stod och gäspade! Men loppet gick bra och va oerhört kul förutom några stopp med enorm andnöd pga ansträngningsastman. Men den är nu under utredning så den kanske jag slipper eller iaf kan lindra snart :)

Eksjö är definitivt ett lopp som jag kommer komma tillbaka och köra i framtiden! Har fanns allt jag gillar med mountainbike från sjöar till skogsstigar. Helt enkelt ett lopp helt i min smak och dessutom väldigt bra organiserat :)

Mörksuggejakten imorgon 9 juli.
Ja, vad ska man säga. Förberedelserna har kanske inte varit bäst denna gången heller då jag bara hann byta packning i väskorna efter Ränneslättsturen innan jag åkte till Holland för jobb hela veckan i måndags. Inget cyklande denna veckan heller med andra ord och i skrivande stund sitter jag i bilen på väg upp till Ludvika för att imorgon köra från Ludvika till Rättvik. Kollar man profilen på banan så blir jag trött redan nu av att se stigningen på uppskattningsvis 320m på 500m förflyttning framåt. Vi måste snacka ännu en skidbacke? Jag har varit i Rättvik några tidigare gånger på mina tidigare tjänster och kan bara minnas en paradgata som inte är lång. Strunt samma! Jag ska ta mig runt dessa 74km i skogen oavsett hur fruktansvärt brant backen är eller hur mycket det kan tänkas regna i morgon. Det är bara att sikta in sig på målgången från att jag kör i starten imorgon 10.00.

Trevlig helg och hoppas att många cyklar Mörksuggejakten eller passar på hemma på stigarna :)