toppbilder_2023.jpg

Säsongsbloggare: Monika Gradin

Monika_bloggbild_ny.jpg

Jag har cyklat i många år men det är på landsvägen jag avverkat de flesta milen. Flera tusen faktiskt. Jag började som så många andra med en klassiker. Men på den tiden tyckte jag inte att cykling var så kul, utan mera något man måste göra. Jag tränade mina 100 mil innan och efter Vätternrundan ställde jag undan cykeln.

2011 körde jag sedan mitt första Ride of Hope-lopp, från Lund till Stockholm. I den vevan kom jag i kontakt med några tjejer som blivit tillfrågade om att vara med och köra snabbt runt Vättern som den första rena tjejklungan. Det fick mitt intresse att vakna till rejält. Tänk så häftigt att få vara med i en snabbklunga, med bara tjejer. Och precis så blev det. SubXX var först och är fortfarande den snabbaste tjejklungan runt Vättern.

När det gäller mountainbike har jag egentligen inte cyklat så mycket, men tycker att det är galet roligt, jobbigt, svårt och avkopplande. Allt på samma gång. Mountainbike hade kommit in som ett komplement till landsvägscyklingen och gav mig bra vinterträning. Men ju mer jag kört desto roligare har det blivit.
Därför bestämde jag mig förra säsongen för att satsa. Jag körde Långloppscupen och en hel del andra lopp. Bra gick det och roligt hade jag under tiden! Jag vann Långloppscupen i D40 och tog SM-guld i D50. Dessutom lyckades jag med pallplatser på både Fjällturen och Pearl Izumi MTB.

Jag ser verkligen fram emot kommande säsong då jag tänker utmana mig själv ännu mer genom att köra i elitklassen.