toppbilder_2023.jpg

Två gånger podd i vintermörkret

Linda_bloggbild2019.jpg

Herregud, låter jag så där? Ungefär så kändes det när första avsnittet av Cyklisternas podd började spelas upp hemma i vardagsrummet. För er som lyssnar väntar två avsnitt på skånska och med många skratt. Kanske som trevligt sällskap på vinterdistanspassen. 

Cyklisterna är inga mindre än Mikael Frölich och Joakim Jönsson. Två skånska cyklister av en fin årgång, som spelar in sin egen podd. 

Lika läskigt som det är att höra sig själv prata, lika fantastiskt roligt är det att någon tycker att jag är intressant att intervjua. Ni får inledningsvis följa mig på min väg in i cyklingens värld. Hur jag tog mig igenom mitt första distanspass och hittade kärleken till cyklingen. Jag älskar verkligen att cykla. 

Vi kommer också in på ett mycket viktigt ämne. Om idrott på lika villkor. Den diskussionen fortsatte in i avsnitt två. Jag tror att vi alla har en roll att spela här. Frågan är mångfacetterad och det finns inga enkla svar. Skall vi få fler tjejer att börja cykla och helst också ställa sig på startlinjen, då krävs det initiativ från flera håll. Cykelhandlarna måste tänka till, arrangörerna, de som producerar produkter för cykelmarknaden, cykelklubbarna och vi som idag redan står på startlinjen. Enskilda damstarter och säkra starter är en del, men det är absolut inte allt. Jag, Mikael och Joakim vrider och vänder på frågan. Gladast blir jag när de ställer frågan: Men, vad kan vi som herrmotionärer göra? 

Från och med 2019 kommer Svenska Cykelförbundet ha en specifik grengrupp för långlopp-MTB.  I den gruppen sitter tre åkrepresentanter. Emil Lindgren, Jennie Stenerhag och jag. Vi är tre cyklister som tävlar på olika nivåer och med helt olika förutsättningar. Vi representerar ER, alla ni som står i startfållan på något av de svenska långloppen. Därför är era åsikter viktiga. Hur kan vi tillsammans skapa goda förutsättningar och säkra tävlingar. För både damer och herrar. Och hur får vi fler att ställa sig på startlinjen? 

Har du egna tankar och idéer så skriv gärna ett par rader till mig. 

Podden går att hitta på följande ställen:

https://itunes.apple.com/se/podcast/cyklisterna/id1439613319?mt=2

https://open.spotify.com/show/6a7UJKfPisvWMwm8mx1LOz