toppbilder_2023.jpg

Säsongsbloggare – Hanna Näslund

LLblogg-byline-Hanna.jpg

Hallå! Jag heter Hanna Näslund och jag älskar att cykla i skogen. Att hoppa runt på stenar och rötter, försöka sladda i en skarp kurva och att se naturen som min lekplats. Säsongen 2020 tävlar jag för Team Sweden Mountainbike, ett lag jag varit med och startat tillsammans med tre biljanta lagkompisar. I år tävlar jag i långlopp och XCO, men vid sidan av nummerlappen kittlar utförscykling allra mest i magen.

Cyklingen dansade in i mitt liv på allvar för fyra år sedan, men jag cyklade mina beskärda mil mountainbike när jag pysslade med den udda sporten Adventure Racing åren innan. Under våra flerdygnslånga tävlingar i fyrmannalag handlade det dock mer om att släpa cykeln genom snårig skog än att faktiskt sitta på den. När jag 2017 fick äran att genomföra projektet ”Så bakas en cyklist”, rivstartade jag tävlingscyklande med hela Långloppscupen, vilket jag bloggade om här. En fantastisk upplevelse som förvandlade mig till cykelnörd över en natt.

Jag är född i underbara Jämtland, där mitt hjärta bor kvar, men utvandrad till Stockholm sedan tio år tillbaka. För ett år sedan startade jag eget företag inom digital marknadsföring, efter att ha jobbat med kommunikation i tio år. Ett favorituppdrag är förstås min roll som krönikör hos Bicycling Sweden. Att skriva har alltid varit min passion, och det känns fantastiskt kul att få dela mina äventyr med dig under 2020. Jag utlovar transparens, mjölksyra och en portion självdistans!