toppbilder_2023.jpg

Helgens utmaning; Lida Loop

nytt_forsok.jpg

Ny vecka nya möjligheter och om fem dagar är det dags för långloppscupens tredje deltävling; Lida loop. Jag har lämnat en bedrövlig träningsvecka bakom mig och vet inte riktigt hur jag ska lägga upp denna veckas träning. Att försöka ”kompensera” för missad träning veckan innan ett lopp känns inte heller aktuellt. Så här när jag snart är 40+ känns det som att återhämtningstiden efter ett hårt pass blir rätt lång. Jag snackar om dagar, innan jag känner mig helt 100% igen, vilket man så klart vill känna sig när det är dags för race.

Lida loop blir ytterligare en tävling som jag aldrig har prövat tidigare och på grund av avståndet mellan Mora och Tullinge så är det inget som har känts särskilt lockande att åka och ”provköra” heller. Efter Långa Lugnet då jag missbedömde min åktid med en halvtimme (i positiv riktning) så vet jag inte längre vilka förväntningar jag kan ställa på mig själv. Men om jag får en kanondag igen och kör in ca 35min efter kvinnoeliten så skulle jag kunna gissa på att jag kör loppet runt 3:15 +/- 10 minuter.

Jag sätter 3:15 som mål!

Barnens lopp är 22km långt och deras starttid är senare än min, dock bara 10 minuter så jag kan nog se till att de kommer iväg som de ska ändå. Vi planerar dessutom att provköra deras bana på lördagen så de känner sig lite förberedda på vad som komma skall. Kanonväder tycks det också ska bli!

I helgen hade vi loppet Siljan Runt här i trakterna. Jag valde att stå över detta år för att bara få ta det lugnt en helg och komma ikapp lite med alla hushållssysslor som halkar efter när jag varit borta några helger här på sistone. Jag är sån som vill vara med på ALLT roligt som erbjuds, speciellt när det gäller cykling, men ibland måste man öva på att säga nej. Det var såklart många från Mora CK som körde. Bland annat min pappa, han som fick in mig på cykling som livsstil. Jag försöker nu övertala honom att köra några av Mitsubishi MTB callenge´s lopp. Jag tror han är sugen på Mörksuggan åtminstone (nära hem). Räknar med en familjekamp på det loppet då även min lillasyster ska köra.

I natt sov jag fem timmar, det är alltid sömnen som får ta stryk när livet leker men från och med idag är det läggdags klockan 21. Allt annat som ska göras hemmavid får vänta tills nästa vecka. Behöver jag säga ens att jag räknar minuterna tills jag går på sommarlov?

34480505_10155906812208541_9157054756802265088_o.jpg

Pappa, 64 år. Still standing strong!