toppbilder_2023.jpg

Tävling på hemmaplan

Blogg_byline_henrik1200.jpg

Hej vänner!

Så är äntligen sista helgen i maj här och det innebär ju som vi alla vet att Långa Lugnet avgörs. Min hemmatävling. Det är givetvis en fördel med hemmabana, jag vet precis var vi är under loppets gång och jag kan en del bra spårval. Det är liksom ingen tvekan någonstans utan jag kan bara fokusera på att prestera och göra rätt saker vid rätt tillfälle. Dessutom extra stöd vid sidan av banan med så många bekanta ansikten på plats som gärna hejar fram dom grönvita cyklisterna lite extra. 

Ni som känner mig vet ju att jag gillar när det är blött och kallt också. Nu ser det inte ut att bli speciellt kallt under Långa Lugnet och väderprognosen pekar faktiskt mot att vi inte ens får regn. Tyvärr... Men det har regnat några dagar här i Falun. Det har inte kommit lite regn heller. Så det blir blött, det kan jag lova. Jag brukar säga att terrängen i Falun sällan blir lerig, det blir liksom mest bara plaskigt och skitigt. Med några få undantag där det kan bli lera. 
Ett par av dom undantagen har vi haft på Långa Lugnets bana faktiskt och tävlingsledningen beslutade i förrgår kväll om att dra om banan lite på loop 2 och loop 3 för att undvika det värsta. Dessutom har man byggt spångar som man lagt ut där det är som värst på dom bitar som är kvar.

Bilderna nedan har Jonatan Steen tagit och det är från det värsta partiet som är kvar även imorgon:

13307196_10153467429986433_3130641232325532293_n.jpg 

mms_20160527_092358.jpg
Översta bilden är från i onsdags, sedan dess har man dikat ur, lagt spångar och så vidare. Men skitiga lär vi bli ändå. 

Så, med hemmabana och "dåligt väder" så borde det väl vara upplagt för succé?! Men nej. Jag blev tyvärr sjuk efter Billingeracet och har bara tränat på två av dom tretton senaste dagarna. Allt annat än optimalt givetvis och jag har fått lov att revidera mina mål med denna tävling. 
Min plan har sedan länge varit att göra Långa Lugnet till min bästa tävling på hela året. Nu lär det bli svårt att få något toppresultat, utan jag ska istället strunta helt i resultatet imorgon och bara gå ut för att försöka slappna av och ha så kul som möjligt. Hela sverigeeliten ser ut att dyka upp imorgon och det kommer troligtvis bli Långa Lugnet som har högst kvalité på startfältet även i år.
Med så bra startfält hade det ändå varit svårt att få till något toppresultat.

Det går trots allt bara att göra sitt bästa och det ska jag göra imorgon. Vi ses på Lugnet!