toppbilder_2023.jpg

Långa Lugnet

PaperArtist_2013-02-24_23-08-11.jpeg

Hemma från träningen!

Var inte på mitt bästa cykelhumör i dag när vi var ute i leran runt Hökåsen i Västerås. Men så kommer man hem, får duscha lite och får lite distans till det hela. Så känner man sig bara nöjd och glad och längtar ut igen

Och snart är det ju dags…

Långa Lugnet närmar sig med storm steg och därför laddar jag med en Body Geometry-Fit och blir under fredagsförmiddagen omhändertagen av härliga Joakim på Cykloteket i Västerås. Sitter jag bra? Är kroppen stark och smidig? Hur är det med det där styret som jag pratat om att såga av i ett år nu? Jo då, det mesta verkar ok, En bredare sadel till en bredare bak, ett smalare styre för att få mer vinkel i armarna och enligt Joakim är det inte något större fel på smidigheten, fast jag själv känner mig som ett kassaskåp.cykloteket.jpg

Men nu känner jag mig redo att ta mig an nästa lopp i cupen och jag ser fram emot att få träna med de nya detaljerna på cykeln i veckan. Det börjar pirra så smått i cykelnerverna igen. En vecka kvar till Falun och jag är laddad med både kolhydrater och motivation. Falun var ju en rolig bana där man kommer tillbaka in på Lugnet två gånger. Looparna  blir jobbigare och jobbigare och när man kommer i mål kan man konstatera att man varit uppe och vänt på berget.

Har tjuvläst lite på lugnet sidan och inser att banan är omgjord en del sedan i fjol. Men det blir bra att inte cykla bara på platten under första loopen. Låter lite skönt att de två sista looparna inte är så långa med tanke på att de blir jobbigare teräng. Mentalt försöker jag tänka att det är när jag blev som tröttast på Billinge racet som jag kommer gå i mål på Lugnet.

Det kommer bli en annorlunda känsla att stå på startlinjen i Falun. Tittade in på anmälda och vi var ca 20 damer i tävlingsklasserna som ska starta en timma före de övriga klasserna. Hoppas Elit Herrar har monterat rinklocka på cykeln så de kan förvarna när de kommer susande. Vill inte vara i vägen då precis. Kan bli många sura miner om man stoppar upp dem tänker jag.

Nu hoppas jag att ni blir inspirerade och att ni anmäler er till tävlingen. Då talar jag kanske mest till de kvinnor som läser. Vi måste ju blir fler än 20 på startlinjen och än finns ju tid kvar att anmäla sig.

Och hörni, när ni ändå är i farten kan ni ju passa på att anmäla er till Lida Loop som också är en härlig lite lagom lång och svår bana. Som vi ska ta oss an en vecka senare.

Vi ses i spåret!