toppbilder_2023.jpg

Tröjan värd att kämpa för - XCM SM väntar!

Byline_Nellie_2023.jpg

På lördag väntar ett race utöver det vanliga. Då ställer vi oss på startlinjen på Bockstensturen, och SM i XCM, i ett höstblött Åkulla. Den 90 km långa banan, med mycket stig och många backar, kommer att bli en tuff utmaning. Men det är utmaningarna vi minns, som vi snackar om, eller hur? 

Tillbaka till banlängden. Eller egentligen tävlingstiden. Det blir en lång dag därute. Jag tycker att SCF borde styra upp det så att junior-, sport och masterklasser kör en något kortare sträcka, så att tävlingstiden blir snarlik för samtliga klasser. Det är så man gör i andra cykeldiscipliner och även i andra sporter, varför inte i XCM? 

Jag tycker också att man borde se till så att starttiderna för olika klasser sätts så att Dam respektive Herr Elit tvingas till så få (helst inga) omkörningar som möjligt. På lördag startar Dam Elit en dryg kvart efter samtliga tävlingsklasser för herrar och det finns risk för en hel del omkörningar på de smala och hala stigarna. Det är inte optimalt, men jag hoppas att vi får en fair SM-tävling ändå. Vi får alla göra så gott vi kan och orkar!

Min dröm är såklart att korsa mållinjen som första dam på lördag. Det är en mycket fin känsla att träna och tävla i den svenska mästartröjan och jag är glad som har fått uppleva det. Men jag fortsätter gärna! Jag är inte nöjd! Jag kommer att kämpa för att försvara tröjan. Men det kommer att bli hårt. Startfältet i Dam Elit består av många starka tjejer och det är lång tävling i krävande förhållanden. Mycket kan hända på vägen, både med kroppen, knoppen och hojen.

Nu vill jag önska alla cyklister, serviceteam, funktionärer och arrangörer lycka till på lördag!
Nu håller vi tummarna för sol – det är vi värda!

Nellie Larsson, Bukten MTB/Lapierre Sweden

371068846_1046991432976227_4956683572870019622_n.jpg