toppbilder_2023.jpg

Redo för Långlopps-SM och Finnmarksturen!

Erik_bloggbild2019.jpg

Halloj!


Lördag kväll, kvällen innan den sjunde deltävlingen i Långloppscupen tillika långlopps-SM i år. Banan är förlängd med ca 12 kilometer till i år och enligt säkra källor är dessa kilometer riktigt fina. Nu mäter den upp i 81 kilometer och dryga 1500 höjdmeter, det kommer vara riktigt hårt imorgon i värmen. Även startfältet är extra hårt då det vankas mästerskap.


Uppladdningen denna vecka har varit jobb och korta MTB-pass på stigar. Värmen och tidiga jobbmorgnar har gjort att känslan varit typiskt stekt hela veckan men det har trots det gått fort de gånger jag tagit i. 

Även idag vankades det jobb och blev då tvungen att köra ett tidigt väckningspass innan frukost. Låg puls och seg känsla, samt möte med ett par hundägare som var ute och promenerade MTB-spåret i Ransta halv 8 en lördagsmorgon. Trots det slog jag till med en helt okej tid på testvarvet, 5 sekunder snabbare än förra lördagen och 10 slag lägre i snittpuls. Man möjligtvis vara för att jag körde innan frukost, brukar ha något lägre puls då. 

Starten går imorgon kl 11 och det kommer gå fort, vara varmt och nyckeln är att kunna anpassa sig till värmen och få i sig tillräckligt med vätska och salter, sedan möjligtvis även kunna kyla ned kroppen med kallt vatten.


Vi hörs efter Turen!