toppbilder_2023.jpg

Emelie och Henrik – säsongens bloggare!

bloggare.jpg

Varje säsong tar vi hjälp av två långloppscupsdeltagare som får dela sina upplevelser här på Långloppsbloggen. I år är det Emelie Karlsson Landén och Henrik Öijer som sitter bakom tangenterna. Här presenterar de sig själva:

 

Blogg_byline_emelie1200.jpg

Emelie Karlsson Landén

Mitt namn är Emelie Karlsson och jag är 30 år och bor i Skövde.

Cyklist sedan tre år tillbaks som mestadels kör mtb, men också en del landsväg. Hittade till sporten via storebror Erik samt pga. en gammal löparskada som gjorde att jag var tvungen att ändra inrikting på mitt idrottande. Ser mig själv som en glad motionär som tränar 100-150h/år, är orädd för nedförsbackar och älskar Strava-segment!

Jobbar gör jag på Skövde kommun, som driftenhetschef med ansvar för park, naturmark och trafik. När jag inte jobbar eller cyklar så händer det att jag spelar tennis, jagar specialsorter till min pelargonsamling och viker pappersfigurer (origami).

Blogg_byline_henrik1200.jpg

Henrik Öijer

Mitt namn är Henrik Öijer och jag är en cyklande familjefar med fyra barn, en fru och en dvärghamster boendes under samma tak i utkanten av Falu tätort. 

I Falun har jag bott hela livet och går in i min tjugonde säsong för Falu cykelklubb. Bloggar envist vidare om mitt cykelliv i den egna bloggen men nu även i detta forum. Har kört någonstans mellan 100 och 200 långlopp och har som bäst varit sjua totalt i Långloppscupen.

I år siktar jag på att vara lika bra som när jag var som allra bäst, det blir dock ingen lätt uppgift då det är så mycket mer än bara mitt egna cyklande att fokusera på nu för tiden. Men jag hoppas klara mig långt på rutin, vilja och en stor portion tur.