toppbilder_2023.jpg

Stigkörning, Zwift och soft vecka inför Lida Loop

20220512_124714.jpg

 

Dags för långlopp igen! Denna gång Lida Loop i Tullinge på söndag. Det ska bli kul! Det är känslan just nu.

Jag kommer från hyfsat hård träning förra veckan, där många timmar stigkörning kombinerats med intervallträning. Jag var också med i det lag från Team Swedish Zwifters som körde final i tidernas första Zwift Knockouts och vann! Det innebär att vi just nu är världens bästa Zwiftlag. Riktigt, riktigt häftigt!

Långlopp och e-cykling – likt och olikt

Jag gillar kombinationen långloppsträning och e-cykling. Jag upplever att min träning har fått ytterligare en dimension sedan jag började ”zwifta” och inte minst tävla i e-cykling. Det är stenhårt, skoj och socialt – likheterna med långlopp är många, precis som olikheterna.

Fokus på pigg kropp

Den här veckan är det däremot en lugnare träningsvecka med fokus på att ha pigg kropp på söndag. Skönt! Jag behöver tid för familjen, företaget och en del hemmafix. Det är ju en tid på året när det är fullt upp på alla fronter.

Intensivt Lida Loop

Mitt upplägg inför Lida Loop är annorlunda mot hur jag brukar lägga upp det. Vi kommer att dra upp till Stockholm lördag eftermiddag, efter att min brorsdotter konfirmerats. Räknar med sju timmars bilresa. Väl uppe blir det bara att krypa in i husvagnen och säga gonatt.

Söndagen startar med att Hjalmar kör sitt ungdomsrace. Han älskar stigarna på Lida. Så olikt de stigar vi har här vid västkusten.

Jag tror att Lida Loop blir mer intensivt än Billingeracet. Vi har ett bra startfält och en bana som bjuder in till riktigt hård körning emellanåt. Det är extra spännande att landsvägsproffset Emilia Fahlin är med i startlistan och man funderar ju såklart på hur hon kommer att sätta sin prägel på racet. Jag hoppas i alla fall att jag är bra med och kan göra min grej på söndag! 

20220512_124714.jpg
En av mina favoritstigar hemma i strandskogen