toppbilder_2023.jpg

Från e-cykling till långloppsträning

Bloggarkiv - Från e-cykling till långloppsträning - ctl00_cph1_newsImage

En bit in i mars och våren är på intåg! Trots ett litet bakslag de senaste dagarna, finns hopp om att elstrumpor och vinterbibs snart kan förpassas djupt in i garderoben. Dags för sol, värme och stig!

Från VM i e-cykling till långloppsträning

Jag lämnar ännu en häftig Zwift-vinter bakom mig. I år kom jag med i Sveriges landslag i e-cykling och körde VM i februari. Tyvärr präglades mina VM-förberedelser av sjukdom, men jag lyckades kraftsamla och är nöjd med min prestation (slutade 21:a). Jag är stolt över att ännu en gång fått äran att representera Sverige i ett världsmästerskap (senast var XCM i september 2022) och jag fick en väldigt fin VM-resa med övriga cyklister och coacher i truppen.

E-cykling.JPG
VM i e-cykling i februari 

Efter VM vände jag siktet mot utesäsongen och den träning som krävs för att prestera långt och länge i skogen. Det här med att kombinera e-cykling och långloppssatsning är en balansgång. Kanske inte det mest optimala för långloppscyklingen, men e-cyklingen gör vintern väldigt mycket roligare.

Billingeracet 2.0 – utan unik strupe

Nu ser jag fram emot den svenska långloppspremiären på Billingen i maj. Det blir spännande att se hur Billingeracet 2.0 blir. Jag tycker det är synd att Strupen försvinner, eftersom jag gillar när tävlingarna har unika inslag som kittlar lite extra. Men det finns ju så mycket annat på Billingen som är utmanande, så det lär bli en riktigt rafflande premiär för Långloppscupen 2023.

Nu stöttar vi våra föreningar!

Jag hoppas att vi ses i Skövde. Efter pandemiåren har det varit en nedgång i antalet deltagare på motions- och tävlingsevent runt om i Sverige. Och det blir allt tuffare för våra idrottsföreningar att få ihop såväl ekonomi som ideella resurser. Det är inte bra. Vi behöver vårt fina, svenska föreningsliv och allt vad det ger i form av gemenskap, glädje och folkhälsa. Långloppen stärker föreningarnas kassa och skapar intresse för sporten. Så låt oss alla göra vad vi kan – som att anmäla oss till ett (eller alla) långlopp i cupen.

Vi ses därute! 

Nellie Larsson, Bukten MTB/Lapierre Sweden
nellielarsson.se

IMG_2537.jpg