toppbilder_2023.jpg

Säsongsbloggare: Erik Åkesson

Erik_bloggbild2019.jpg

Jag heter Erik Åkesson och har fått förmånen att blogga åt Mitsubishi MTB Challenge i år. Jag bor i Falun sedan sommaren 2018 då jag flyttade från Sala för att började studera tränarprogrammet på Högskolan Dalarna och även fortsätta bedriva min elitsatsning här i det fantastiska Dalarna.

Jag är 21 år gammal, tävlar för CRT (Cycling Racing Team), och har cyklat mountainbike sedan treårsåldern. I början för skojs skull men sedan drog intresset igång på allvar och som 15-åring flyttade jag hemifrån för att plugga och cykla på Hagströmska Cykelgymnasium i Falun. 

Under de senare åren har jag hittat intresset för långlopp och framförallt Mitsubishi MTB Challenge. Varför jag har fastnat för långlopp generellt är nog känslan att man klarar av att pressa sin kropp under en längre tid, samtidigt som man får se och ta del av stora delar av Sveriges natur, stigar och grusvägar som man inte får i någon annan cykelgren. Jag älskar känslan att upptäcka nya vägar, stigar och grusvägar lika mycket som jag älskar att tävla vilket jag tror är viktigt.

Jag har bloggat själv under flera år och framförallt skrivit tävlingsrapporter och det var på grund av det som jag blev kontaktad och tillfrågad om att börja blogga här, vilket jag givetvis tackade ja till.

Jag har för avsikt att köra alla deltävlingar i år igen men även Cykelvasan och andra lopp. Om du/ni träffar mig ute på deltävlingarna är det bara att komma fram och säga hej!