toppbilder_2023.jpg

Våra lopp


fjallraven_vl.pngbliz_vl.pngenervit_vl.png

detrail_vl.png    Dometic


 

Billingeracet

Datum: 4 maj 2024 
Ort: Skövde 
Arrangör: Skövde CK

hemsida.png
anmalan.png

Det karaktäristiska berget Billingen ligger alldeles i kanten av staden Skövde. Berget och dess omgivningar är ett populärt och välbesökt fritidsparadis med cykel- och skidspår, slalombacke, bad och fiskesjöar. Ett perfekt område för ett utmanande MTB-lopp. På toppen av berget ligger hotellet Billingehus och tävlingscentrum för Billingeracet.

 


 

Lida Loop 

Datum: 26 maj 2024 
Ort: Stockholm
Arrangör:
 Tullinge SK

hemsida.png
anmalan.png

Arena Lida ligger vid Lida Friluftsgård i Botkyrka kommun söder om Stockholm, mitt i de cykelfantastiska Södertörnsskogarna. Lida är en riktig pärla, ett suveränt område för alla former av friluftsliv. Arenan som ligger precis vid badsjön Getaren och Lidas slalombacke förvandlas under hela Lida Loop-helgen till ett trivsamt myller av cyklister, publik och utställare.

  


 

Ränneslättsturen

Datum: 30 juni 2024
Ort: Eksjö
Arrangör:
 Eksjö CK

hemsida.png
anmalan.png

Eksjö och dess omgivningar är en blandning av John Bauers trolska skogsvärld, Albert Engströms kluriga och finurliga smålänningar och Astrid Lindgrens ljuva sagolandskap. Här bjuds på välskötta cykelspår och arrangörerna jobbar hårt med förbättringar för att ge cyklisten och publiken optimala förhållanden. Besök även gärna vår fina, gamla stadskärna från 1500-talet.

 


 

Mörksuggejakten

Datum: 7 juli 2024
Ort: Rättvik
Arrangör: IK Jarl Rättvik

hemsida.png
anmalan.png

Rättvik är en av de stora turistorterna i Dalarna med anor från början av 1900-talet då välbärgade storstadsbor tillbringade sin lediga tid runt Siljan. Nu är det annat som lockar. Midsommarfirande, Dalhalla med sitt konsertutbud, Musik vid Siljan och Classic Car Week för att nämna några exempel. Sedan 1997 bjuder Rättvik och IK Jarl även in till spännande Mörksuggejakt på mountainbike.

 


 

Engelbrektsturen

Datum: 28 juli 2024
Ort: Norberg
Arrangör: Norbergs CK

hemsida.png
anmalan.png

Norberg är en liten bergslagsort med cirka 6000 innevånare. Det var härifrån frihetshjälten Engelbrekt Engelbrektsson ledde bergsmännen till folkresning år 1434. Den sista gruvan lades ner så sent som 1981 men månghundraårig gruvdrift präglar fortfarande vår vardag och miljö. Landskapet kring vårt cykellopp är fullt av historiska lämningar och kan för den nyfikne bli en spännande resa i både tid och rum.

 


 


Bockstensturen

Datum: 31 augusti 2024
Ort: Varberg
Arrangör:
 Varbergs MTB

hemsida.png
anmalan.png

Efter 2023 års lyckosamma återkomst till vackra Åkulla som start och målplats fortsätter vi på samma succéartade sätt 2024. Att banan sen fick massor av lovord och beröm ger också råg i ryggen att satsa vidare. SM i XCM står på programmet även 2024. Med minst tre distanser mellan 30 km och tuffa 90 km, plus lilla BST finns det sträckor och utmaningar för alla kategorier. För deltagande i Långloppscupen gäller minst BST 60 km. Välkomna till Långloppscupen och XCM-SM i ett och samma arrangemang. BST: MTB när den är som BST!

 


  

Stenbocksturen

Datum: 8 september 2024
Ort: Boxholm
Arrangör:
 Boxholm Ekeby SK / 
Mjölby CK

hemsida.png
anmalan.png

Stenbocksturen i Boxholm är ny och avslutande deltävling i Långloppscupen från och med 2024. Arrangörer är Boxholm-Ekeby Skidklubb och Mjölby CK, två rutinerade arrangörsklubbar. Loppet har genomförts sedan 2019 och består av två natursköna loopar. Loop ett med start på Boxholms skidstadion, ringlar ner mot den småländska gränsen för att sedan återvända mot startplatsen. Loop två går norrut i Österskogen, vidare utmed Svartån mot Ekeby och därefter åter mot målet på skidstadion. Vid målgång har du avverkat ca 900 höjdmeter på en väl avväg blandning av stig och grusväg. Med andra ord, en utmanande säsongsavslutning på Långloppscupen.