toppbilder_2023.jpg

Tätt i cupen inför Engelbrektsturen

Blogg_Nellie_2022.jpg

Seriespel, cuper, flerdagarslopp… ända sedan jag spelade volleyboll, pingis och fotboll har det här med att tävla i cup- och serieform varit en självklar del av idrottandet. Ofta höjs enskilda tävlingars värde av att vara en del av ett större sammanhang. Det är roligt, motiverande och socialt. Jag har ett bra exempel från den gångna helgen när våra barn deltog på orienteringstävlingen Hallands 3-dagars. Över 1700 personer tävlade, handlade käk i ”markan” och hade det gött på en stubbåker. Många bodde i husvagn på den enkla camping som byggts upp för eventet. Båda barnen tyckte det var jättekul, inte minst Hjalmar som lärde känna flera nya kompisar med samma intresse för karta och kompass.

Spana på hur orienterarna gör!

Det pratas om sviktande deltagarantal på MTB-loppen. Jag tycker att mountainbikesverige ska spana på hur orienteringsklubbarna och deras förbund jobbar. Som sagt… 1700 tävlande (i alla åldrar) på en halländsk stubbåker en helg i juli. Det imponerar!

20220715_161100.jpg
Hallands 3-dagars

Engelbrektsturen och tight i Dam Elit

Vi långloppsåkare har vår fina cup som bjudit oss på spänning i många år. Vi har kommit till säsongens femte race och det är tight om podiumplatserna i Dam Elit. Jag jagar Jennie Stenerhag som leder cupen med 15 poäng (180/165 p). Självklart vill jag också hålla övriga fältet på behörigt avstånd.

Fanny Kjellqvist (109 p) har kopplat ett litet grepp om tredjeplatsen efter en stark och jämn säsong, men hon har flera åkare som flåsar henne i nacken när cupens tre sista tävlingar avgörs.

Du hittar cupsammanställningen här >>

10 dagar i Dalarna

Det blir första gången jag kör Engelbrektsturen. Vi brukar tillbringa den här veckan på hemmaplan, men i år är upplägget annorlunda. På fredag drar vi upp till Dalarna och stannar där i tio dagar. Jag hoppas på ett fartfyllt, hårt race i Norberg och därefter en lugn vecka med bra förberedelser inför Finnmarksturen och Svenska Mästerskapet.