toppbilder_2023.jpg

Ett par dagar i lugnet och ro...

Malin_bloggbild2019.jpg

Jag kommer ihåg känslan jag hade efter långa lugnet förra året… Typ “bättre än så här, det blir jag aldrig”. Jag kom in 35 minuter efter eliten och hade disponerat min energi jämt över hela loppet. Allt hade flutit på över förväntan och solen lyste. Det var sommar. Riktig sommar alltså, med värme. Inte som nu strax över 10 grader och regn var och varannan minut. De säger det ska komma värme nästa vecka, jag tror det när jag känner det!

Vi sitter för tillfället i vår lilla 80-tals husvagn på Lugnets camping. Det är så lugnt här, att jag lyckades somna om tre gånger igår förmiddag. Vaknade som vanligt strax efter 5, för det är då jag alltid går upp. Gjorde ett snabbt toabesök, somnade om till 8 och tog ut hunden på promenad upp till hoppbackarna. Kom tillbaka till husvagnen, barnen sov fortfarande, drack mera kaffe och somnade om ännu en gång, eftersom det inte fanns någonting att städa/pyssla/laga med som det gör hemma. Det här är bra för mig, bara det blir sommarlov ska jag åka ut med husvagnen och ställa den vid en tjärn, i nån skog, och bara sova… Sova ikapp hela läsåret.

IMG_4593.JPG 

IMG_4596.JPG 

Efter frukost som lika gärna var lunch bytte vi om och skulle dra igenom barnens loop inför söndagen. Vi åkte upp till en liten grusplan med hinder. Allt var frid och fröjd tills Terje ramlade för att han inte fick ur pedalen,... ja, det är mitt fel. De är från dinosaurietiden och jag har länge tänkt att han ska få nya…. men, det kommer alltid nåt annat som ska köpas, med högre prioritet. Skon lossnar när den inte ska, OCH lossnar inte alltid när den ska,.. bara ibland, slumpen avgör. Sen slår Saga i sin sadel med rumpan när hon försöker sig på ett av balanshindren. Sadeln står rakt upp. Jag har inga verktyg. Far tillbaka till husvagnen och hämtar. Kommer tillbaka. Terje är glad igen och jag fixar Sagas cykeln. Jag säger att vi måste dra igenom banan nu, innan vi blir hungriga igen. Lyfter styret för att ta mig över en tjockare bräda på marken, nästa sekund har jag en bit av styret i min hand. Det har gått helt av!

Alltså, shit! Nån måste ha vakat över mig. Tänk om det där hade hänt när jag åkte full fart utför, ståendes med lite tyngd på styret. Det hade ju kunnat gå precis hur som helst! Det måste ha gått “nästan” av förra Söndagen på Lida loop när jag inte hann svänga undan för trädet. Slog i det med tippen av styret men ramlade inte för jag tog emot mig med axeln och lyckades krama om trädet så jag höll mig på hjulen. Hörde att det knakade till i styret men tänkte inte nåt mera på det då, allt såg ju helt ut. I onsdags körde jag en snabbare temposväng i Moras skogar, verkade inte vara något knas då heller. Så nu, bara av att jag skulle lyfta framdäcket, plooooopppp! Vilken jäkla tur alltså, att det skedde när det skedde och att jag var där jag var…

IMG_4619.JPG 

Lite ledsen och besviken återvände vi till husvagnen. Ett tag trodde jag att helgens enda soliga dag skulle gå till spillo, att det inte skulle bli någon cykling. Ett nytt styre skulle komma med Allebike på lördagen, men då skulle det regna och inte alls vara lika roligt att göra en vlogg som jag tänkt jag skulle göra på en solig fredag. Jag tog bilen till Biketown ca 7 km från campingen. Ett nytt styre, fast i aluminium, gick på 350 kr. Jag slog till. Dessutom hade de pedaler på extrapris så jag slog till på ett par såna med till Terje. På Biketown fick jag också hjälp att skruva över alla saker från det ena styret till det andra, och det helt utan väntetid. Grym service. Under tiden jag var och handlade så hade barnen hunnit byta om och tagit sig en promenad ner till centrum. I lugn och ro kunde jag fixa lite med pedaler och städa lite i husvagnen och när de kom tillbaka så sken solen fortfarande, kanske mer än på hela dagen. Så vi drog iväg och det blev en riktigt fin kvällstur. Terje är lite rosslig och hostig även denna helg så vi får se om han kör på söndag. Stigar med rötter är inte heller hans favoritunderlag så motivationen känns lite låg överlag. Saga dök i ett ordentligt lerbad och slog i armbågen. Det finns några ordentliga lerpölar längs banan och kanske kommer de vara ännustörre på söndagen om det ska regna hela lördagen som de säger.

8BF25ED6-AF79-4285-8892-2727FCC760F8.JPG 

AD085452-D506-44E4-AB4D-FA8111497618.JPG 

FD8D4BE1-FEFE-4D5C-BF80-FF314F5D0E0E.JPG

Vill ni se lite bilder från banan, loop 2, så kan ni kika på vloggen. Nu ska jag ta mig en promenad och kolla på lite XCO-tävlingar på Lugnet. Ses i morgon!