toppbilder_2023.jpg

Långloppens storhetstid är här

Blogg_Nellie_2022.jpg

Snart juli! Vad hände? Det smällde till och så är högsommaren här. Och långloppssäsongen går in i sin storhetstid där racen avlöser varandra. Vi drar runt i sommarsverige med vår husvagn och cyklarna på biltaket… Eksjö, Rättvik, Norberg, Ludvika... Jädrans vad härligt cykellivet är!

Ränneslättsturen och Mörksuggejakten väntar

Ränneslättsturen på söndag. Massor med klassisk, fin MTB-stig. Jag kikade precis på startlistan och det blir en het fight i Dam Elit – var så säkra! Och sen, vidare upp till Dalarna och jakten på mörksuggan i de magiska trakterna runt Siljan. Vi trivs alltid lika bra där, i hjärtat av mountainbikesverige.

Kom igen nu brudar!

Jag hoppas få sällskap av riktigt många brudar i både Eksjö och Rättvik. Jag körde Cykelrallarn i juni, ett supertrevligt långlopp. Arrangörerna bjöd in till separata starter, men det kom väldigt få damer till start, så vi fick köra tillsammans med killarna (vilket förvisso var trevligt och gav väldigt bra träning). Jag är verkligen förvånad över att vi var så få tjejer. Och jag har svårt att förstå varför, gör du? 

Etapplopp i Alperna inspirerade

Måste passa på att berätta om ett utomlandsäventyr som jag precis kommit hem från. Tillsammans med Ulf och barnen åkte jag ner till Schladming i Österrike och körde etapploppet Alpen Tour Trophy över midsommar. Jag har inte kört etapplopp sedan jag och Åsa Erlandsson körde Epic Israel 2017, så det här var något jag drömt om länge. Alpen Tour bjöd på tre längre etapper, alla med rejäla klättringar och tuffa nedförskörningar, och ett kortare bergstempo. Det var hårt, men häftigt! Och framförallt, väldigt inspirerande att tävla i ny miljö och mot cyklister från hela Europa.

Det där med att tävla, oberoende om det är på elit- eller motionsnivå, är ett grymt kul sätt att utmana sig själv, uppleva nya miljöer och träffa andra med samma kärlek till cykel, stig och snorsport. Hoppas vi ses i startfållor och målhäng runt om i Sverige i sommar!

//Nellie

20220626_132959.jpg
After Bike efter målgång på det avslutande bergstempot på Alpen Tour Trophy