toppbilder_2023.jpg

Mycket har hänt

Amanda-2024-ny.jpg

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Har inte haft motivationen till skrivandet och jag har inte haft den utdelningen jag önskade efter Belgien. Kanske hänger det ihop..
En seg och trött kropp, som inte gav med sig hur mycket jag än drog ner träningen.

Motivationen var det dock inget fel på! Huvudet vill MASSOR!

Så resan bokades till Tjeckien, det var världscupspremiär! Och även ett stort gäng svenskar var med ner, kul!

112 km och 2800 hm stod på schemat, i Nove Mesto.

Som sagt, jag hade en sliten kropp och såg framemot lite återhämtning som var planerad efter rejset, men när startskottet gick så kände jag att det var något annat som inte stämde. Åkte ändå med bra de första 15 km men upplevde att jag fick slita hårdare än jag normalt skulle behöva göra med den kraft jag hade. Under de 15 km sprack det upp och jag tillsammans med Terese Andersson låg med i täten på totalt 6 tjejer. Guldläge!
Vid ca 20 km kom det en längre ihållande backe och kände att jag tappade power. Sa till Terese i mitten av backen att ”jag släpper nu, kör hårt” och släppte av. Försökte hitta mitt tempo men det liksom gick inte. Några tjejer kom ifatt, la mig på hjul och tänkte ”de är långt kvar, stressa inte” men klarade inte av att hålla hjulet. Tappa mer kraft och fart, fler tjejer kom ifatt. Gick så långsamt. En tysk tjej, åkte upp bredvid mig och fråga hur jag mådde, skakade på huvudet, hon fråga om jag behövde något, tackade men sa att det inte behövdes. Så långsam. Så svag.

Klarade inte ens tidsgränsen vid varvningen, tok sist. Besviken, ledsen och arg. DNF..
Fick glädjas åt Terese som kom på femteplats! Så roligt, Swedish power!!!

Vilket fall, blev jag dålig efter loppet, på ett sätt var det skönt att det inte var min form som svek mig utan att jag hade något skit i kroppen. Dock väldigt besviken och frustrerad, vill så mycket. Och nästa världscup för min del blir nog nästa år. Tråkigt! 
Hade en rätt sargad kropp 2-3 dagar efter med lite feber. När jag väl kände att jag var återhämtad och kunde börja träna igen, åkte jag på magsjuka. Trodde periodvis att jag skulle dö. Att gå 5 meter för att ta en Alvedon var den största ansträngningen jag gjort på länge. Underbart!

När jag väl återvände till de levande, slog det mig att jag inte hade kissat på 2,5 dag! Hahah, kroppen mådde finfint!

10 dagar sängliggandes och ytligare 1,5 vecka med att vätska och fylla upp mig igen.
Som tur var, hade jag 3 veckor utan rejs. Och Landsvägs SM på hemmaplan vill man ju inte missa. Kände mig ok inför SM-veckan och bestämde mig för att starta, det fick bära eller brista..

Med facit i hand, skäms jag att jag står med i resultatlistan i och med hur loppet utvecklades sig. Vill vara tydlig med att jag inte vill förminskar någons prestation under loppet men vad klungan höll på med var pinsamt för svensk damcykling.

Min egna prestation under loppet är jag inte stolt över, jag bidrog inte med mycket, men i lördags hade jag inte mer att ge och en 10:ondeplats är vad jag är prestationsmässigt kunde ge. Jag kunde liksom inte begära mer pga hur mina senaste veckor hade sett ut. Men vi som låg i klungan tävlade inte. Jag hade en snittkraft på 134watt…

Jag försökte få ett samarbete med tjejerna i klungan för att jaga i kapp den lucka vi hade på Mika. Vi var 16 mot 1... Men när endast 4 tjejer av 16 är intresserade dör det snabbt ut och man sitter mer eller mindre och tittar på varandra. Det fanns några i klungan som var väldigt aktiva och försökte och VILLE jaga i kapp. Jag ber om ursäkt till dessa damer att jag var en daggmask i lördags och inte kunde bidra mer än vad jag gjorde. Jag förstår eran frustration. Men heja er!

Mika gjorde helt rätt, hon våga och chansa och gjorde taktiskt helt rätt när hon gjorde sitt ryck och lyckades komma loss! Stor eloge och STORT grattis. Men tror att loppet hade varit ännu roligare för samtliga om det blev mer rejs av det.

IMG_8008.jpg

Måste uppmärksamma min fantastiska klubb Hymer! Vilket arbete under Tempo- och landsväg SM! Är väldigt stolt över att representera CK Hymer <3 Bra jobbat! 

För min del släpper jag det och ställer in min landsvägshoj. Nu är det skogen och gruset som väntar! :) 

Först ut – Ränneslättsturen nu på söndag, tredje deltävlingen i Långloppscupen. Det blir skoj!
Som vädret ser ut nu, ser det ut som det kommer bli lite fuktigt minst sagt. Hoppas det ändras!

Jag hoppas vi ses där! :) 

IMG_7935.jpg Kör hårt men smart!