toppbilder_2023.jpg

Seedningregler

Herrar i tävlingsklass

Herrar i tävlingsklass fördelas över fyra startfållor, oavsett klass. Cyklist i herrklass kan förbättra sitt fållnummer vid varje deltävling. Detta bättre fållnummer gäller sedan innevarande och näst kommande år. Aktuella fållnummer och ranking för samtliga cyklister finns under menyfliken Fållindelning på vår hemsida.

Långloppscupens seedningsregler gäller, enskild deltävling kan inte seeda på annat sätt.

Herrar utan resultat i Långloppscupen innevarande år samt året innan, hamnar per automatik i startfålla 4. Herrar utan resultat i Långloppscupen kan i solklara fall få subjektiv seedning ifrån respektive lopps arrangör genom att uppvisa dokumenterade, andra cykelresultat vid anmälningstillfället, men absolut inte på plats på tävlingsdagen. Detta undantag ifrån seedningsreglerna gäller endast det enskilda loppet. Efter loppet får cyklisten ett fållnummer kopplat till sitt tävlingsresultat och inför nästa lopp gäller det angivna fållnumret under menyfliken Fållnummer på vår hemsida.

Beräkning av ranking

För att kvalificera sig till en startfålla efter ett lopp så räknas alla fullföljande deltagare i samtliga tävlingsklasser och listas efter tid. Alla deltagares får en ranking som motsvarar den placering de har i procent. Den cyklist som har bäst tid får ranking 0% och den som placerar sig i mitten får ranking 50%. Cyklist som har ranking på exakt ett gränsvärde placeras i startfållan med lägre nummer. Ranking på exakt 10% innebär placering i startfålla 1.

Cyklist placeras i startfålla efter tabellen nedan:

Fålla Ranking

Fålla 1    0-10%
Fålla 2   10-30%
Fålla 3   30-60%
Fålla 4   60-100%

(Gränserna gäller för säsongen 2024)

Damer i tävlingsklass

Damernas tävlingsklasser placeras i den startfålla som respektive deltävling fastställt, läs på respektive deltävlings hemsida. Detta beror på att startordningen i tävlingsklasserna varierar från deltävling till deltävling utifrån givna, tekniska förutsättningar och tillstånd ifrån respektive Länsstyrelse.

Herrar och Damer Motionsklass

Fålla 5: Köra extra fort
Fålla 6: Köra fort
Fålla 7: Köra lagom

OBS! Motionärer, för allas bästa, välj den fålla som passar din kapacitet.

Mindre avvikelser kan förekomma mellan deltävlingarna. För mer information gå in på respektive deltävlings hemsida.

  • Resultat i motionsklass

Alla våra motionärer kommer som vanligt att få åktider på våra lopp och resultatlistor i motionsklasserna upprättas vid respektive deltävling. Resultat i motionsklasser kommer däremot inte att ge några cuppoäng. Vill man tävla på det sättet är man välkommen att anmäla sig i någon av våra tävlingsklasser.