toppbilder_2023.jpg

Vykort från Hanna Näslund, fd Långloppsbloggare

HannaNaslund_1_foto_bockstensturen.jpg

Åkulla 2:a september
BOCKSTENSTUREN 2023

Här står jag och Ingrid. Saknas på bilden gör Ingrids bröstpump, som nog ligger kvar i gräset bland nummerlappskuvert, uppätna mackor och bortglömd nervositet. Vi har precis radat upp oss på startlinjen, och före stormen-lugnet har intagit våra sinnen. Kanske för att vi ska få göra det som framkallar våra allra bredaste leenden. Receptet på det kan verka knöligt, men lyder ungefär så här:

”Ta 90 kilometer av Sveriges mest sagolika cykelstigar och grusvägar, och knåda dem i veckor av regn. Dra ett tiotal knädjupa fåror i leran, använd gärna svartlera för att extra saftighet. Tillsätt de 1500 höjdmeterna under omrörning, och fördela alltihop över Åkullas vidsträckta bokskogar. Separera sol och moln, och tillsätt gulan. Blanda ett tusental människor i olika åldrar och kön - med klubbtröjor från Sveriges alla hörn. Krydda med ett toppenarrangemang, säsongsavslutning i Långloppscupen och SM-status. Smaka av med adrenalin, trötthet och kramp, och grädda i ca 4–6 timmar, beroende på ”råvarans” kapacitet. Voilá!”

HannaNaslund_5_foto_cykelkanalen.jpg 

Ingen gång under lördagens fem timmar av trampande kunde jag förstå varför jag låtit det gå fyra år sedan jag senast lät mig uppslukas av denna misärblandade cirkus av magi. Ute i ovan nämnda sörja finns nämligen min ultimata mindfulness. Att trampa, traggla och susa fram för egen maskin, meter efter meter med odelat fokus. Nittiotusen gånger i rad. Och att få ha Ingrid bredvid mig från start till mål. Hon som för nio veckor sedan födde sitt andra barn (ingen hets, utan en hyllning till kroppens återhämtningskraft för de som har flit och flyt att kunna belasta kroppen under graviditeten). När våra utmattade blickar möttes under lerstänkta pannor ropade vi att ”det här fixar vi”. Men det vi egentligen menade var ju ”vi FIXADE det”. Vi såg till att vi fick uppleva magin igen!

 HannaNaslund_4_foto_bockstensturen.jpg

Tack Ingrid för att du generöst föste i väg mig till ett SM-brons i Damer 30. Hatten av för SM-vinnaren @amandaboh1 som trampade i mål en timme före oss (!) Tack @ifhallbycykel för att jag stolt får tävla i era glada färger. Och till @bockstensturen för det stigevangelium som gör det omöjligt att inte komma tillbaka.

 

Foto @bockstensturen @cykelkanalen.se

 

Kram Hanna
Bloggare på Långloppscupen 2017–2018.