toppbilder_2023.jpg

Långloppsbloggare: Stefan Ek

Stefan-2024.jpg

Hej alla MTB-cyklister. 

Jag heter Stefan Ek, bor i Södertälje och kör Långloppscupen i klassen H50. Jag har cyklat MTB sedan sporten drog i gång i Sverige och älskar det mesta inom cykel, även XCO och CX. Jag har kört Långloppscupen i många år och säsongen 2024 kommer jag att vara äldst i klassen H50. Jag ser fram emot att få jämföra mig mot de yngre i H50 men även de som kör klassen ovanför mig. 

Förra året började jag Vlogga via YouTube om mina lopp i Cupen och min tanke är att fortsätta med det. Inför och under säsongen har jag nu även fått möjlighet att Vlogga åt Långloppscupen och prata en hel del om motivation, upplägg, mål och upplevelser inför/under och efter racen. Det ska bli jätteroligt.

Jag gillar att tävla med allt vad det innebär men resultatet kanske inte alltid är det viktigaste. Jag gillar allt under arrangemangen, atmosfären, att träffa vänner och inte minst hela träningsresan fram till tävling, den tycker jag är intressant.

Mitt mål med Vloggen och bloggandet här är bland annat att inspirera andra till att börja eller fortsätta tävla/träna cykel även fast du kanske börjar bli lite till åren eller börja tycka att alla andra börjar bli så snabba.

Till vardags jobbar jag som fotograf och filmare. Jag är även starkt engagerad i Södertälje CK och STHLM’s CF. Har också ett förflutet i SCF’s grengrupp MTB, men det var länge sedan.

Jag ser verkligen fram emot att få träffa er på tävlingarna runt om i landet.

Vi ses.
Stefan Ek