Välkomna till säsongen 2019!

Nyhetsbild_sasongsupptakt.jpg

Nu är det knappt två månader kvar innan första start i årets upplaga av Mitsubishi MTB Challenge. Långloppscirkusen drar i gång 11 maj med Billingeracet i Skövde. Därefter väntar ytterligare sju deltävlingar under säsongen.

Intresset för landets MTB-långlopp har växt genom åren och är sedan flera år glädjande stort. Vi har förstått att många av er upplever Långloppscupens deltävlingar som några av säsongens absoluta höjdpunkter, oavsett ålder, nivå och inställning. Det är för att Du ska komma och cykla våra lopp som vi lägger ner tid på det här. Du och alla övriga i startfälten runt om i landet är viktiga. Det är ert intresse och deltagande som inspirerar och bidrar till vår gemensamma framgång.

Våra arrangemang genomförs av lokala cykelklubbar och ett stort antal ideellt arbetande funktionärer. I några av fallen har cykelklubben tagit hjälp av annan, lokal idrottsorganisation. Utan dessa klubbar, alla kunniga, entusiastiska eldsjälar och funktionärer, hade det här varit över för länge sedan. Våren 2019 är det dags igen, för nittonde året i rad. Spännande!

Gemensamt för samtliga arrangörer är att hela det ekonomiska överskottet oavkortat går tillbaka till den lokala idrotten och dess verksamhet. Svenska Cykelförbundet får sin del av kakan genom överenskomna tävlingsavgifter. Sweden Mountainbike som samordnar Mitsubishi MTB Challenge hämtar alla sina resurser på helt annat håll, via sponsorer. 
Årets långloppsbloggare

Malin och Linda förbereder sig just nu för att sedan under säsongen genomföra samtliga lopp i Mitsubishi MTB Challenge. Följ deras resor och äventyr på vår blogg.

Malin_580.jpg 

Malin Jones

Årets säsong blir vår andra sommar fylld av långlopp, äventyr och bloggande. Det är alltså jag tillsammans med mina två barn Saga 13 år och Terje 12 år som återigen ska ta oss an Långloppscupen. Vi bor i Mora och jag jobbar på mellanstadiet där långt sommarlov ger oss möjlighet att ta del av alla natursköna stigar som cupens deltävlingar erbjuder.

Läs mer om Malin här 

 

Linda_580.jpg 

Linda Tufvesson

För en del av er så är jag ett helt nytt ansikte medan några av er kanske redan följt min framfart i Långloppscupen de senaste två åren. Jag lever med en fot i den skånska myllan och en i Dalarnas skogar. När jag fick frågan om att blogga för Långloppscupen så var svaret självklart ja! Jag älskar verkligen att cykla med allt vad det innebär.

Läs mer om Linda här  
Cykla våra lopp och seeda er till Cykelvasan

Samtliga långlopp i Mitsubishi MTB Challenge är seedningsgrundande till Cykelvasan. Resan mellan Sälen till Mora i augusti blir betydligt trevligare om du kan starta omgiven av cyklister som tänkt sig hålla samma tempo som du själv. Det skapar också förutsättningar för en ökad säkerhet under loppet med färre omkörningar och ett behagligare flöde efter banan. 

Kortare varianter av våra långlopp samt ungdomstävlingar

Förutom vårt huvudnummer långloppsdistansen, genomför våra deltävlingar även motionslopp med kortare distanser samt ungdomstävlingar inom ramen för våra åtta arrangemang. Läs mer om det på respektive deltävlings hemsida.
Våra lopp säsongen 2019

11 maj Billingeracet Skövde
26 maj Lida Loop Stockholm
2 juni Långa Lugnet Falun
30 juni Ränneslättsturen Eksjö
7 juli Mörksuggejakten Rättvik
21 juli Engelbrektsturen Norberg
28 juli Finnmarksturen Ludvika
31 aug Bockstensturen Varberg

> Anmäl dig till våra lopp här!  

Välkomna, cykla våra lopp och gå i mål du också.