toppbilder_2023.jpg

Välkommen till säsongen 2017!

nyhetsbild_mars_2.jpg

Välkommen till säsongens långloppsupplevelser!

Nu är det bara ca två månader kvar innan första start i årets upplaga av Mitsubishi MTB Challenge. Långloppscirkusen drar igång 13 maj med Billingeracet i Skövde. Därefter väntar ytterligare åtta deltävlingar under säsongen Det går fort när man har roligt och Långloppscupen är nu inne på sin sjuttonde säsong i nuvarande tappning. Det finns även en cuphistoria innan år 2000 men den får vi berätta om i ett annat sammanhang.

Vi växer, blir äldre och piggare

I år har vi infört två nya tävlingsklasser, D50 och H60. Viljan och ambitionen att fortsätta långloppscyklandet upp i åldrarna har glädjande nog ökat. Tidigare fanns då möjligheten att köra i Sportklass men nu finns ytterligare två alternativ. 

Årets långloppsbloggare

Hanna och Jonny förbereder sig just nu för att sedan under säsongen genomföra samtliga lopp i Mitsubishi MTB Challenge.

Följ deras resa och äventyr här på vår blogg. 

Cykla våra lopp och seeda er till Cykelvasan

Samtliga långlopp i Mitsubishi MTB Challenge är seedningsgrundande till Cykelvasan. Resan mellan Sälen till Mora i augusti blir betydligt trevligare om du kan starta omgiven av cyklister som tänkt sig hålla samma tempo som du själv. Det skapar också förutsättningar för en ökad säkerhet under loppet med färre omkörningar och ett behagligare flöde efter banan.

Läs mer om hur seedningen går till här.

Kortare varianter av våra långlopp samt ungdomstävlingar

Förutom vårt huvudnummer långloppsdistansen, genomför våra deltävlingar även motionslopp med kortare distanser samt ungdomstävlingar inom ramen för våra nio arrangemang. Läs mer om det på respektive deltävlings hemsida. 

Välkomna, cykla våra lopp och gå i mål du också.