Inför andra digitala långloppscupen, Lida Loop edition

IMG_2354.jpg

Om ni inte hängt med tidigare så rullar Långloppscupen, Mitsubishi MTB Challenge, på ett lite annorlunda sätt under Covid-19 begränsningar. Cupen kör två digitala utmaningar under maj månad och den andra startar på lördag den 23 maj klockan 09:00 med en livesändning.

Första upplagan var en succé och många är nu taggade för att åter igen känna nervositeten och tävlingsnerverna hoppa runt i kroppen. Konceptet som vi rullar efter är att vi presenterar en rad olika utmaningar i livesändning via vårt instagramkonto @langloppscupen klockan 09:00 på lördag. Direkt efter sändningen lägger vi sedan upp utmaningarna i skrift och bild på hemsida, instagram och facebook. Sedan har man fram till klockan 15:00 på söndagen att avverka och posta sina egna resultat i utmaningarna, på sitt eget instagramkonto med hashtaggen #MitsubishiDIGITALmtbChallenge. En jury väljer sedan de vinnande bidragen och prisceremonin rullar igång klockan 17:00 söndagen den 24 maj, åter igen live via vårt instagramkonto.

Låter det komplicerat?
- Ja kanske lite invecklat, men det måste ju ändå vara en liten utmaning för att trigga den där tävlings- och äventyrslusten. Och det är också därför vi inte släpper utmaningarna förrän på lördagen. Allt för att hålla er på spänn och locka fram den där "startpistolskänslan". 

Hur gör man då?
- Ett tips är att gå bakåt i våra nyheter här på hemsidan för att läsa om förra upplagan. Då får ni en bild av hur kommande helg kan gå till. Ni hittar hela grundupplägget här på vår sida
Men det största tipset vi kan ge till denna helg är att förbered er på digitalt handhavande, speciellt på instagram. Dela era egna bilder på era egna konton, även om ni kör flera i en grupp. Är ni yngre och inte får ha egen instagram? Be era föräldrar att skapa ett tillfälligt konto där de (eller förmodligen ni yngre) hjälper till att posta bilderna. 
Och kom ihåg att erat konto måste vara offentligt för att vi ska se bidragen!

Vi betygsätter bara bilder som ligger i "flödet" alltså rena inlägg. Men vi återpostar gärna de "stories" (korta händelser som ligger högst upp i de runda cirklarna på instagram) som ni lägger upp, bara ni taggar @langloppscupen så vi får en avisering. 

Förbered ert långlopp
- Det största tipset vi vill ge är att förbereda er tur och dela med er av era planer till nära och bekanta så att även de kan få ta del av den digitala gemenskapen. Samla er runt Lida Loops upplägg och distanser. Och huvudsaken tycker vi är att ni kommer ut och känner långloppskänsla.
Lida Loops distanser:
13km motionsklass ungdom upp till 16år
En loop 22km motionsklass vuxen och ungdom upp till 16 år*
Två loop:ar 44km motionsklass vuxen och tävlingsklass ungdom upp till 16år
Tre loop:ar 65km tävlings- och motionsklass vuxen

*(ja vi vet att det var 25 km för ungdom motion men det är enklare att samlas runt looparna så gär digitalt)

IMG_2587.jpg

Vilka priser har vi?
- I prispotten denna helg finns många fina priser. Vad sägs om fristarter från Mitsubishi, Lazer Coyote hjälmar och multiverktyg från Shimano, energipaket från Enervit, cykeltvätt, vattenflaskor och MTB handtag från Allebike, glasögon från Bliz och lite till. 
Ett stort tips till er som vill vinna priser är att tänka "Mitsubishi Outlander PHEV"

Men vilka regler och utmaningar gäller då?
- För att alla ska få en så rättvis start som möjligt så avslöjar vi alla detaljer direkt i vår livesändning på vårt instagramkonto @langloppscupen (www.instagram.com/langloppscupen) klockan 09:00 lördagen den 23/5.

Kostar det att anmäla sig?
- Nej, gratis. Men du måste ha ett Instagramkonto för att vara med!

Måste man köra hela distansen?
- Nej, du får själv välja.

Tävlar alla i samma eller olika klasser?
- Alla tävlar i samma men vi delar upp i dam/flicka och herr/pojke så långt priserna räcker.

Hur gör man ett Instagramkonto?
- (Instagramkontot måste vara öppet för att vi ska se er prestation). Tips för er som inte vill använda ert egna privata är att skapa ett nytt tillfälligt bara för långloppscupens digitala utmaning. Guide till hur man skapar och växlar mellan flera konton finns här [https://help.instagram.com/1696686240613595].


Har ni påbörjat uppladdningen? Det har vi! Ses på lördag!