Säsongsbloggare – Erik Åkesson

LLblogg-byline-Erik.jpg

Hejsan! Erik Åkesson heter jag och har även i år fått möjlighet att blogga och skriva tävlingsrapporter åt Långloppscupen. Jag är 22 år och bor i Sveriges bästa stad, Falun. Här har jag bott sedan sommaren 2018 då jag började studera till tränare på Högskolan Dalarnas Idrott- och Hälsovetenskapliga program. Vid sidan av studierna driver jag min elitsatsning med hjälp av Dala Sports Academy. De tre senaste säsongerna har jag tävlat för CRT. Jag fortsätter i teamet men i år heter vi KIA Cycling Team då vi fått ny huvudsponsor. 

Störta anledningen till att jag fastnat så mycket för just långlopp och Långloppscupen är nog alla positiva upplevelser och känslor jag får. Under loppen får jag se stora delar av Sveriges natur samtidigt som jag får plåga mig själv och andra runt omkring mig. Känslan efter avklarat lopp är sjukt skön, när jag är så trött och har så ont att jag inte vet vad jag ska göra. I just det ögonblicket är det kanske inte så kul, men en stund senare, när den känslan fått sjunka in lite, då finns inget bättre. 

I år planerar jag att genomföra samtliga lopp i cupen, jag strävar efter att steppa upp en nivå ytterligare och förbättra min totala 5:e plats i totala cupen i Elitklassen från 2019. Det blir hårt men jag är motiverad. Dessutom blir det även fler tävlingar, bland annat Cykelvasan och möjligtvis större äventyr än så.

Ser ni mig på tävlingar nästa år, kom fram och säg hej och prata lite!

Läs gärna mer om mig på min egen blogg: http://erikakessonsmtb.blogspot.com/